Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима медици от онкологичната болница в Благоевград с коронавирус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима медици от онкологичната болница в Благоевград са заразени с коронавирус. Единият лекар се е разболял десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу Covid. Едва 15 процента от персонала са се имунизирали. 

Случаите на заразени медици в болницата по онкология са установени след проява на симптоми. 

"Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри". 

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко. Единият от лекарите се е заразил десет дни след първата имунизация срещу Covid-19, потвърди директорът на лечебното заведение д-р Георгиев и призна, че преди ваксинацията не са правени антигенни тестове: 

"Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината". 

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15 процента. Едно от обясненията е, че повечето от тях са прекарали коронавируса:

„Стават такива галимации в онкологията, че май горе-долу не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с коронавируса“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени