Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Искам Вашия мъж“ – камерни послания на голяма сцена

Снимка: Елена Спасова

„Искам Вашия мъж“ е първата премиера за годината в Сатиричния театър. Текстът е на Михаил Задорнов, преводът – на Боряна Пашева, режисьор е Владлен Александров, автор на сценографията е Боряна Семерджиева, а хореограф е Грозданка Ангелова.

Режисьорът Владлен Александров определя пиесата като комедия на тънките чувства, болезнени надежди и невъзможните очаквания.

Владлен Александров  Снимка: БТА

„Много ми хареса текстът. Авторът е един от най-големите руски сатирици в последните години, изключително популярен в бившето съветско пространство. Силно ироничен, силно атрактивен, силно интелигентен в посланията си към публиката. Това е автор, който е събирал публика на стадиони. Той сам изпълнява свои произведения.“

Пиесата има съвременна тематика – как времето, в което живеем, се отразява на семейните отношения. Затова и режисьорът го припознава като „текст, който би рефлектирал добре в сложната ситуация, в която живеем, обществена“.

Кирил Ефремов, Рада Кайрякова и Силвия Лулчева са актьорите, които участват в постановката „Искам Вашия мъж“.

Снимка: Елена Спасова

„Ревността никога не минава, даже когато любовта отдавна е минала“, така звучи една от репликите на сцената.

Постановката е камерна, но се играе на голямата сцена на театъра заради противоепидемичните мерки. „Сблъсъкът на тези три гледни точки се уголемява, преекспонира и този сблъсък си намира прекрасно място на голямата сцена“, смята Владлен Александров.

Силвия Лулчева играе ролята на съпругата на героя на Кирил Ефремов, която се сближава с любовницата му, в чието превъплъщение пък влиза младата актриса Рада Кайрякова. Лулчева благодари на зрителите, че „в тези трудни времена се приютяват под нашия сатиричен чадър“.

„Шапки долу, маски – на носа и заповядайте в театъра да се посмеем заедно“, кани актрисата.

Чуйте повече за пиесата в звуковия файл. 

Снимките от постановката са предоставени от Сатиричния театър


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна