Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Виктория е отличена за най-добър домашен концерт в годишните “Vision Music Awards”

Българката получи и други 2 награди

Снимка: Eurovision Bulgaria

На най-големия международен сайт за „Евровизия“ Виктория Георгиева беше отличена за своята поредица от онлайн концерти. Българката спечели наградата в категория “Best Home Concert” (“Най-добър домашен концерт”) в седмите годишни отличия “Vision Music Awards”. Потребителите на популярния портал Wiwibloggs ѝ отредиха първото място с около 10% от всички получени гласове тази година.

Виктория беше отличена в още две категории - “Best Interior Design” (“Най-добър интериорен дизайн”) и “Best Quarantine Couture” (“Най-добър стил по време на карантината”).

Българският представител на „Евровизия“ 2020 и 2021 изнесе своя първи онлайн концерт от дома си в София през март 2020-а и се превърна в първия артист от отмененото издание на конкурса, който зарадва публиката с подобно събитие. Тогава тя изпя за първи път на живо “Tears Getting Sober”, песента с която трябваше да представи България на миналогодишното издание на конкурса.

Пълен запис на концерта на Виктория от 28 март вижте тук.

Wiwibloggs е най-посещаваната независима медия за „Евровизия“ в света с десетки хиляди последователи. Създаден през 2009 г., сайтът и до днес не спира да отразява всичко ново и актуално около конкурса и участниците в него. През април 2015 г. Wiwibloggs печели награда за топ блог в Обединеното кралство в сферата на изкуства, култура и развлечения.

„Евровизия“-2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България мога да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22 часа, припомнят от българския екип за конкурса.