Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швеция победи домакина Египет на световното по хандбал

Шведът Линус Першон стреля към вратата на Египет.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На световното първенство по хандбал за мъже в група G четирикратните световни шампиони Швеция продължават без поражение, след като обърнаха домакините от Египет с 24:23. Египтяните водеха с 12:9 на почивката, но втората част премина при тотална доминация на скандинавците, което доведе и до три двуминутни наказания на египетския състав. Линус Першон вкара 8 гола, а Хампус Ване добави 5. Също с 8 завърши Мохамед Санад от състава на домакините.

В другите две групи Е и F Франция и Португалия завършиха първата фаза от турнира с пълен актив. Олимпийските вицешампиони от Рио де Жанейро- французите, завършиха с победа над Швейцария 25:24, а в другата среща Норвегия победи Австрия с 38:29. Норвежците са 2-и с 4 точки, а австрийците отпадат.
В група F Португалия затвърди прогреса си и записа трета победа, след като отнесе Алжир с 26:19.

Руските хандбалисти се наложиха над Република Корея с 30:26 в среща от предварителна група Н. В другата среща от групата Словения се наложи над Беларус с 29:25. Така Русия оглави класирането в потока с 5 точки, а Словения е след тях с 4, трети е Беларус с 3 и така тези отбори отиват във втората групова фаза. Корейците слизат в турнира Президентс Къп, където ще се борят за оставане в елитната дивизия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна