Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: В края на месеца предстои избор на президент на Кукион

В края на месеца Световната таекуондо централа (KUKKIWON) ще има нов президент, това съобщи специално за БНР президентът на Българската федерация по олимпийско тааекуондо Слави Бинев. българинът е първия и единствен представител на организацията, който няма корейски корени.


„Това беше една много трудна и сложна визита. Малко са хората, които в момента могат да посетят Корея, дори с всички разрешителни, които са нужни. Ние сме преди избори, избори на президент на световната централа. Моето появяване там беше от изключително важност, тъй като съм първия некореец, който е член на Борда на директорите. Изборът беше сведен до двама души. Единият е бивш мой колега, депутат в корейския парламент.

Той е 9-и дан, господин Ли. Другият кандидат е господин Лин, също е 9-и дан. Това ще бъде една сложна, тежка битка. Надявам се този, който има по-добра визия за развитието на таекуондо, да победи. Регистрацията е на 27-ми, а изборът ще бъде проведен на 28-ми този месец. Аз бях в Корея и по бизнес въпроси. Трябва да кажа, че превенцията срещу Сovid-19 е много силна. Там има изключителни постижения по отношение предпазването на хората от заразата и то без да има нужда да носят маски. Има приспособления, които в радиус от метър и половина ликвидират опасността не само от коронавирус, но от всички вируси. Ще направим всичко възможно тези устройства да бъдат доставени на територията на България“, сподели Слави Бинев и допълни:

„През 2021 година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта ще се опитаме да защитим името ни на добри домакини, а искам да се възползваме от възможността, че у дома и стените помагат. Ще проведем най-големия международен турнир – София, ще сме домакини на официалното европейско първенство за мъже и жени, мултиевропейското първенство също ще бъде в България, разбира се  ще организираме  европейската олимпийска квалификация, както и  световното първенство за юноши. Между световното и европейската квалификация ще организираме световен ханмадан, който за първи път ще излезе извън Корея. Ще има професионален турнир с битки за световния пояс по професионално таекуондо", разясни още  Бинев и допълни:

„След като се прибере от тази подготовка, отборът заминава за Иран, където ще участва в съвместен лагер с техния национален отбор. След това двата отбора ще се върнат в България и се надявам това да окаже страхотно влияние върху нашите състезатели и те да дадат най-доброто от себе си. Това върху, което най-много съм се концентрирал е европейското първенство и европейската олимпийска квалификация.Почти всички състезатели от националният отбор под една или друга форма преминаха през коронавирус, а това най-много ме притеснява, защото не знаем какви ще са последствията от тази зараза. Лагерът всъщност трябваше да започне преди две седмици, но беше отложен, тъй като Фарзад също беше болен.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени