Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НУИ „Панайот Пипков” в Плевен възстанови част от присъствената форма на обучение

Снимка: Латинка Светозарова

В Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен възстановиха част от присъствената форма на обучениеНад 500 са възпитаниците на учебното заведение, обучават се в две направления - музикално и танцово изкуство и изящни изкуства. Върнати са индивидуалните заведения, груповите все още са в неприсъствена форма. 

Директорът Румен Тодоров: 

Изкуство се прави трудно в електронна среда, онлайн...  Работи се в синхронно обучение, онлайн, използват се аудио- или видеофайлове... Онлайн обучението е и плюс. Овладяването на инструмент, специалност, професия, изисква самоусъвършенстване, детето да се погледне от страни и да види естеството на това, което прави. Учениците ни имат повече време за самоподготовка“. 

В училището се спазват всички мерки - дезинфектанти, маски, термокамера на входа следи телесната температура на всеки, който влиза, подадена е поръчка за закупуване на бактерицидни лампи. 

НУИ е сред 20-те училища, които са към министъра на културата, те имат своя специфика, което изисква и друго отношение към тях. 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени