Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания с нов рекорд от 1610 жертви на Covid-19 за денонощие

Великобритания отчете нов рекорд от 1610 жертви на Ковид-19 за денонощие. Това означава, че броят на починалите от началото на пандемията вече надхвърля 90 000. От Лондон – Веселин Паунов:

На фона на мрачната статистика за починалите има и оптимистична новина. Броят на заразените за последното денонощие е малко над 33 000, което на половина от рекордните 69 000 регистрирани на 8 януари.

Директорката на общественото здравеопазване в Англия доктор Ивон Дойл коментира, че това са първи признаци, че локдауна резултат, но е необходимо хората да правят саможертва и да продължават да спазват строгите мерки.

Напредва и масовото ваксиниране. Близо 4,3 милиона са получили първа доза ваксина.

Високият брой на жертвите днес се отдава на два факта. Първият, че има закъснели данни от уикенда. И вторият, че това е следствие на вълната от заразявания около Коледните празници. С последните жертви обаче общият брой достигна 91 470.

Според университета „Джон Хопкинс“ Великобритания е пета по жертви в света след Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико. Като процентен дял от населението обаче Великобритания е първа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени