Заради коронавируса отпаднаха множество събития и фестивали.
Това е причината някои хобита и специални умения да останат скрити и показани единствено на снимка като карвинг изделията, изработени от видни кулинари.
Карвингът всъщност е древно изкуство, което придава разнообразен и привлекателен вид на храната, произлиза от Азия и е особено развит в Тайланд.
У нас все по-малко хора се занимават с този занаят.
Един от тях е Божидар Димитров-майстор на карвинг произведения и член на Международния кулинарен съюз.
Чуйте още какво сподели пред Ваня Славова:
Независимо от произхода си (тайски или японски), карвингът е широко разпространен до средата на ХХ век предимно в Азия и азиатските ресторанти. След този период се разпространява по целия свят, особено популярен става в Русия, където има много състезания и форуми на тази тема.
Изделията обикновено са с формата на цветя или птици, но единственото ограничение е въображението на карвинг артиста.
Карвингът може да бъде декорация както на гарнитурата, така и на самостоятелни ястия и най-вече предястия.