Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на ДКС Варна с втора победа за 24 часа

Волейболистките на ДКС Варна отбелязаха ударен старт през 2021 година, като в рамките на 24 часа записаха втора победа в женското първенство „Демакс лига“. След като надиграха ЦСКА във вчерашния ден с 3:2 гейма, днес представителките на морската ни столица се наложиха и над Локомотив 1929 с 3:0 гейма, в отделните части  25:23, 25:19, 25:19 точки.

Така ДКС има в актива си вече два успеха, като с три загуби и 5 точки заема седмо място във временното класиране. Тимът на Локомотив е със същия актив, но с 6 точки заема пето място в таблицата.

След картотеката на двете украински попълнения, тимът на ДКС се преобрази и започна да показва различно лице. В двубоя срещу локомотивки домакините имаха преобладаващ превес на игрището. Първият гейм бе най-оспорван, като двата съперника се бореха за всяка точка. На свой терен обаче, варненки показаха повече устойчивост за затварянето му и поведоха с 1:0. Това им подейства положително, като във втората част взеха предимство още след десета точка. До края на гейма те продължиха да натискат и го и спечелиха с разлика за 2:0.

Третата част бе идентична. Гостенките успяха да бъдат равностойни до 13:13, след което варненки отбелязаха точкова серия и дръпнаха със 17:13. Въпреки всички усилия на столичанки, тимът на ДКС не позволи обрати и спечели мача с чиста победа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени