Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис край Бойчиновци

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Полицаите от Монтана разкриха оранжерия за отглеждане на канабис. Тя се намира в бившия завод за алуминиеви отливки в квартал "Огоста" край Бойчиновци, съобщи директорът на полицията в Монтана старши комисар Пламен Томов:

„В самата лаборатория са намерени и иззети общо около 600 растения, намериха се около 13 кг суха тревна маса, около 52 кг зелена тревна маса“.

Акцията е извършена след подаден сигнал. Образувани са досъдебни производства за незаконно производство, отглеждане и съхранение на наркотични вещества с цел разпространение, както и за неправомерно присъединяване към електрическата мрежа.

Делото се наблюдава от Окръжната прокуратура в Монтана, има заподозрян по случая, съобщи наблюдаващият прокурор Лилия Илиева:

„Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Монтана, съответните протоколи, с които са иззети наркотичните вещества и оборудването, незабавно са внесени в Окръжен съд - Монтана с искане за тяхното одобрение, с оглед продължаване на разследването“.

Окръжният прокурор Росен Петков посочи, че обектът е бил оборудван с всичко необходимо за отглеждане на растенията. Предстоят експертизи за установяване стойността на наркотичните вещества.

Засега няма яснота кой е стопанин на помещенията, използвани за отглеждане на наркотичните растения.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени