Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят до Рилския манастир е затворен вече две седмици

Снимка: БНР

Пътят до Рилския манастир остава затворен, минават само автобуси с работещи в Светата обител - администратори и персонал, казаха от АПИ и полицията по повод коментари, че от петък, 22 януари, забраната ще отпадне.

Затварянето е заради свлякла се огромна скала през новозиградената подорна стена над с. Пастра, разрушен е и участък от асфалтовото платно под ската.

Разчистването на скалите и на части от скъсаната якостна мрежа по ската над с. Пастра, където преди две седмици се смъкна 30 тона скала през новоизградената бетонна скала, продължава и затова пътят остава затворен, каза шефът на Полицейското управление в Рила ст. инспектор Иван Кавлачки.

При с .Пастра е изграден КПП, на който има денонощно дежурство на полицейски екип, който връща тръгналите за Светата обител. Единствено автобус на превозвач от гр. Рила минава сутрин и вечер, с него пътуват около 30 работещи в Рилския манастир.

През зимния сезон посещенията на туристи и миряни са много малко и натовареността по пътя за манастира е много слаба, коментират превозвачи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна