Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул с първа домакинска загуба в първенството от 68 мача

Ливърпул - Бърнли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Ливърпул претърпяха първата си загуба от 68 мача в първенството, след като отстъпиха с 0:1 на своя стадион "Анфийлд" от тима на Бърнли в среща от 18-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение отбеляза Ашли Барнс в 83-ата минута от дузпа. Ужасната серия за шампионите продължава, след като Ливърпул не познава победата вече пети пореден мач, а от четири срещи не е отбелязал гол. Така изоставането на мърсисайдци вече е 6 точки от лидера Манчестър Юнайтед.
   
Въпреки промените, които направи Юрген Клоп в състава на домакините и въпреки по-активната игра през целия мач, шампионите на Англия не се виждаше как може ад отбележат гол. Резерви останаха Роберто Фирмино и Мохамед Салах, а в предни позиции стартираха Дивок Ориги и Алекс-Окслейд-Чембърлейн, но и това не помогна. В предни позиции домакините действаха доста шаблонно и предвидливо, като отбраната на Бърнли успя да неутрализира няколко центрирания в наказателното поле, а вратарят Поуп успя да спаси удари от далечна дистанция Окслейд Чембърлейн и Шакири. В защита, "червените" отново не изглеждаха стабилни, като при някои контраатаки Алисон трябваше да се намесва решаващо. Едно от най-добрите положения за Ливърпул дойде след грешка на защитника на Бърнли Бен Мий, при която Ориги се озова сам срещу вратаря Поуп, но уцели гредата.

Драмата настъпи в 83-ата минута, когато Фабиньо изпусна Ашли Барнс, Алисон го фаулира в наказателното поле, а потърпевшият бе точен от дузпа и фиксира крайното 1:0 за Бърнли.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени