Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Елизабет Костова" започва поредица от онлайн семинари

Милена Делева
Снимка: Личен архив

Созополският семинар, който се организира от Фондация "Елизабет Костова" няма да се проведе за втора поредна година заради несигурността с коронавируса. Ще започнат поредица от онлайн уъркшопове във виртуалния писателски център на Фондацията.

Инициативата се провежда благодарение на подкрепата на Национален фонд култура и програмата „Кризата като възможност“ на Асоциацията за развитие на София.

„Самият писателски център възникна от една интерактивна стая, която създадохме като инструмент по проект финансиран от Фондация „Пловдив 2019“, така че това е добро развитие на нещата. Миналата година беше трудна, защото трябваше да отложим много събития, включително и в Ню Йорк, но за сметка на това инвестирахме в повече събития с бивши участници от мрежата на Созополския семинар, за което бяха написани много нови текстове на български и на английски и съответно публикувани“, каза пред БНР Милена Делева, изпълнителен директор на фондация „Елизабет Костова“.

„Тази година планираме да имаме повече нови събития засега само онлайн с американски и български участници“, добави тя в предаването „Графити по въздуха“ на програма „Хоризонт“.

Милена Делева е завършила магистърска степен по „Културология“ в Софийския университет и магистърска степен по арт мениджмънт в Барух Колидж, Ню Йорк. Тя е съавтор на Cultural Policy, Politics and Change (Amsterdam: изд. „Boekmanstichting“, 2005) и автор на Technological Park Culture (Bucharest: изд. „Ecumest“, 2005).

Преподавала е в програмата по културни политики и културно проектиране на Пловдивския университет, била е и гост-лектор в катедра „История и теория на културата“ в Софийския университет. От 2005 до 2007 ръководи авторския проект Литературен сериал.

Преди да започне да работи за Фондация „Елизабет Костова“ през 2007 г., работи за Европейската културна фондация в Амстердам (2003-2007), а от 1998 до 2002 г. е координатор на програма „Литература“ в Център за изкуства „Сорос“ – София.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени