Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За близо 700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец

За 600-700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец. Средствата за преодоляването на щетите Общината се надява да получи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. С тях ще трябва да бъдат извършени ремонти на три обекта.

За БНР Бургас кметът на Средец Иван Жабов каза, че общинска комисия вече е преминала по обектите, които са били в най-лошо състояние след дъжда. 

"Спрели сме се на три обекта - аварийно-възстановителни дейности на един мост на река Средецка, по пътя Белила-Средец; на моста преди с. Голямо Буково; ремонт на улици. Една от тях е "Мичурин", която е пряко свързана с моста от където над нея изтича водата към кооперативния пазар", обясни Жабов. 

Той допълни, че големият обект, който ще бъде внесен за разглеждане от Комисията по бедствия и аварии, е подмяната на трасето на отводнителния канал в "Средно дере". 

"Тъй като преди 3-4 години е направена количествено-стойностната сметка, в момента тя се актуализира. Евентуално ще бъде разделен на три етапа, защото сумата е много голяма, близо 2 млн. лева. Няма как комисията да отпусни толкова средства. Затова ще поискаме да се изгради на три етапа", поясни кмета на Средец.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени