Eмисия новини
от 13.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още се оценяват щетите от наводненията в Трънско

Град Трън

Продължава огледът и оценката на щетите, нанесени от наводненията в община Трън, съобщи кметът Цветислава Цветкова. До момента в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет Община Трън е внесла искания за финансиране в размер на общо 3 245 000 лева.

1 700 000 лева са необходими за възстановяването на моста над река Ерма в квартал „Мурговица”.

Съоръжението бе сред най-пострадалите от наводненията. Единият от устоите на моста е подкопан, има и счупена греда.

С цел безопасност, по него е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили:

"Другата количествено - стойностна сметка е за река Поток, която минава по улица "Петър Асенов". Имаме проблеми с улицата от падналите и подкопани подпорни стени. Тази количествена сметка е за 1 100 000 лв", каза кметът Цветислава Цветкова.

345 000 лева ще струва аварийното възстановяване и реконструкцията на отнесените от пороите две улици в село Ярловци и две улици в село Туроковци, а 100 000 лв.- възстановяването на пешеходния мост в село Банкя, водещ към Помпената станция захранваща с питейна вода град Трън.

Работата на комисиите по оценяване на щетите  от наводненията продължава.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.