Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Близо 800 студенти от ВТУ са сключили договори с работодатели

Снимка: www.uni-vt.bg

Около 800 студенти на Великотърновския университет имат сключени трудови договори с работодатели. Висшето училище отчете успешна научна дейност и работа с чуждестранните студенти в условията на пандемия.

Академичната заетост е по проекта на образователното министерство „Студентски практики“, очаква се по-голяма интензивност след разхлабване на противоепидемичните мерки, посочи. зам.-ректорът по акредитацията проф. Вихрен Бузов:

„ВТУ работи със стотици работодатели в цялата страна“.

За пръв път от 15 години насам преподавателите са предложили над 140 заглавия за печат в Университетското издателство, съобщи зам.-ректорът по научната дейност проф. Милко Палангурски:

„Парите за наука и тази година са осигурени и с малък процент нагоре“.

Великотърновският университет продължава да е атрактивен за студентите от чужбина, отбеляза зам.-ректорът по международната дейност доц. Димитър Димитров. По Еразъм+ се обучават 64 студенти от чужбина:

„Поддържаме контакти с българските училища в чужбина, с които организираме Еразъм седмици“.

От пролетта вузът започва онлайн кампания за ранно записване на магистри. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.