Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французойка е първа на биатлон в Антхолц

Жулия Симон
Снимка: БТА

Французойката Жулия Симон спечели масовия старт на 12.5 км от Световната купа по биатлон за жени в италианския зимен център Антхолц. 24-годишната Симон направи невероятно състезание и стигна до успеха с финален спринт. Тя измина трасето за 37:05.5 минути с три пропуснати мишени в четирите стрелби. За нея това е втора победа за сезона и трета в кариерата й. На 17 януари тя триумфира в масовия старт в Оберхоф (Германия) отново с три грешки. Французойката излезе четвърта след последната стрелба с пасив от 9.1 секунди зад шведката Хана Йоберг. По последната обиколка тя навакса и победи Йоберг с 0.2 секунди. Шведката завърши само с една грешка в стрелбата. Трета се нареди Лиза Тереза Хаузер от Австрия

Носителката на Световната купа за миналия сезон Доротея Вирер (Италия)  завърши 17-а с пет грешки, а лидерката за Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия) финишира седма с три пропуснати мишени и пасив от 35.8 секунди.

В генералното класиране за Световната купа след 15 старта продължава да води Марте Олсбу Рьойзеланд с 625 точки. Втора е Тирил Екхоф с 617 точки, след като остана осма в днешното състезание, а трета е шведката Хана Йоберг с 616 точки. Милена Тодорова е 54-а с 48 точки. Българските национали пропускат стартовете в Антхолц. По-късно днес е щафетата на 4 по 7.5 км за мъже.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени