Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нелегално парти в Букурещ, заловени са 27 души

Снимка: БГНЕС

Полицаи и жандармеристи са разкрили снощи нелегално парти в ресторант в историческата част на Букурещ, в което участвал заместник-директор на столичната полиция, както и лице, което е трябвало да бъде под карантина, съобщава телевизия Диджи24, цитирана от БТА.

Румънската полиция извърши серия от проверки за спазване на санитарните мерки в цялата страна. Проверени са общо 4060 икономически оператори, 243 оператори на пътнически транспорт, 7693 заведения за хранене и 54 104 лица. В резултат на акциите са наложени над 4124 глоби на стойност 760 280 леи (близо 156 000 евро).

При проверка на ресторант в Стария център на Букурещ са открити 27 души, включително заместник-директорът на Букурещката полиция Раду Гавриш и лице, което е било поставено под карантина в окръг Кълъраш на 16 януари.

В съобщение на полицията се посочва, че срещу въпросното лице е започнало разследване по обвинение във възпрепятстване на борбата с болестите. Същевременно ръководството на полицията е разпоредило проверка по случая с висшия полицейски служител за дисциплинарно отклонение и нарушаване на служебните задължения.

Съгласно действащите противоепидемични мерки заведенията на закрито в Букурещ все още нямат право да работят.

Префектът на столицата Траян Бербечану съобщи вчера, че ресторантите, баровете, театрите и кината в Букурещ ще бъдат отворени от понеделник, като ще работят в интервала 06.00-21.00 часа с до 30% от капацитета си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна