Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания ще карантинира за 10 дни хората от страни с висок риск от зараза

Снимка: БТА

Хората, които пристигат във Великобритания от страни с висок риск от заразяване с коронавирус, ще трябва да се карантинират в хотелите за 10 дни, съобщава вестник "Дейли мейл". Според изданието решението за това ще бъде взето от властите в понеделник.

В същото време друг британски вестник - "Телеграф" - пише, че британското правителство е удължило тихомълком законодателството, свързано с извънредните мерки, до 17 юли, за да даде възможност на местните съвети да затварят кръчми, ресторанти, магазини и обществени места.

Според премиера Борис Джонсън при сегашната ситуация кабинетът няма как да обмисли разхлабването на мерките, докато не е сигурно, че програмата за ваксинация работи.

Правителството обеща да направи преглед на ограниченията в средата на следващия месец, а законодателството, въведено през лятото на миналата година, дава право на местните власти да ограничават достъпа до определени места, за да избегнат разпространението на коронавируса. То важи само за Англия и трябваше да изтече миналата седмица, но сега става ясно, че е удължено до периода около началото на лятната ваканция на Острова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени