Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на „Кокаляне“ и „Панчарево“ блокираха пътя към Самоков

| обновено на 24.01.21 в 19:39
Снимка: БГНЕС

Блокирано е и движението по Самоковско шосе при Кокалянското ханче. Там жителите на столичните квартали “Панчарево“ и “Кокаляне“ протестират заради лоша инфраструктура в района.

Жителите на двата квартала, които са се събрали на мястото, са организирани от сдружението за развитие на “Панчарево“ и “Кокаляне“.

Те вече блокираха пътя към София, който ще остане така поне до 18.00 часа, съобщиха организаторите. От време на време, поетапно, се пропускат автомобили.

С тази акция хората искат да привлекат вниманието на кмета на района – Николай Гюров и столичния кмет – Йорданка Фандъкова заради нерешени с години битови проблеми.

Авариите по водопроводната мрежа тса всекидневие, често няма вода и ток.


За пореден път двата квартала не са включени в проектите за изграждане на канализация. Улиците са в окаяно състояние, липсват тротоари.

Ето какво казаха жители на двете населени места:

“Това са безброй проблеми, които сме споделяли безброй пъти, писали сме до всички инстанции, до момента няма никакво решение“.

“Искаме да дойде кметът на район “Пачарево“. Кога ще се оправи този път, кога ще се оправи канализацията, кога ще се почисти езерото?“.

Протестиращите за пореден път настояха за ремонт на главния път, както и на улиците в населените места.

“Ето това шосе, което виждате тук, от ден на ден все повече се разбива. Правят се по два пъти в годината някакви частични ремонти, които не помагат с нищо“, казва Валентин Маринков и сочи отлаганите с години проекти.

“Никога в тези села не е имало канализация. Това е една свлачищна зона, както виждате, къщите са една над друга. Виждаме сега, че ще се заделят няколко стотин милиона за изграждане на канализация, обаче наново “Панчарево“ и “Кокаляне“ са изключени“, допълни той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!