Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

41% от потребителите на домовете за стари хора в Ловеч желаят ваксиниране

Снимка: Георги Корнейков, БНР

В област Ловеч желание да се ваксинират срещу Covid-19 са заявили 41% от потребителите и персонала в домовете за стари хора и останалите социални услуги от резидентен тип.

264-ма от общо 24 социални институции в областта са заявили желание да се имунизират срещу Covid, съобщиха от РЗИ.

Имунизациите в социалните заведения ще започнат във втората фаза, която се очаква от следващата седмица с поставянето на ваксината в домовете за стари хора в Угърчин и Добродан.

Дозите, с които ще разполага РЗИ, отговарят на броя на заявените там желаещи и по този начин няма да се допусне похабяване на ваксина, поясниха от здравната инспекция.

В тази фаза на имунизационния план влизат и педагози и непедагогически персонал, като желаещите са общо 495.

В областта продължава трайната тенденция за намаляване на диагностицираните с коронавирус, като за последния 14-дневен период средната заболeваемост е близо 60  на сто хиляди население, което е почти два пъти по-малко в сравнение с предходния отчетен период.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.