Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историкът Илия Михайлов от Пазарджик учи учениците да бъдат добри хора

Илия Михайлов
Снимка: личен архив

Тази седмица, герой в рубриката „Горещи сърца“ е историкът Илия Михайлов от Пазарджик. Той е учител, блогър, почитател на рок-музиката и на българското кино. Другото хоби на нестандартния учител са късите разкази. Вече  има издадени три книги, а в печат е четвъртата. Илия Михайлов не печели от книгите си. Те винаги се подаряват. Този път обаче, томчето „Ежедневности“ ще има цена, като приходите ще бъдат дарени на онкологичната болница за деца в Пловдив.

"Съвсем обикновен човек, български учител, любител на рок-музиката, хубавата литература, българското кино и футболен клуб Ливърпул", каза в предаването "Рано в неделя" Илия Михайлов.

За учениците той е различният учител.

"Това е нещо, което, когато започнах работа като учител преди 22 години, от тогава остана, вместо да ги поздравявам със "Здравейте ученици", влизам, казвам им "Добър ден, добри хора", съответно отговорът е "Добър ден, добри господине", като идеята е да си внушим аз на тях и те на мен, че сме добри хора и да се опитаме да бъдем такива. Вече в модерното училище аз се опитвам от няколко години да ги убеждавам, че ние с тях сме партньори", допълни Илия Михайлов.

Илия Михайлов има своя страница в социалните мрежи с хиляди приятели.

"Знаете ли, аз се опитвам тези хора, които са ми се доверили, за да последват моята страница, да ги приемам като приятели, не обичам тази дума последователи, тъй като звучи претенциозно и ме поставя над тях. Приятелите на страницата са към 27 хиляди".

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна