Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция е регистрирала 32 случая на британския вариант на Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страната регистрира 334 нови случая на коронавирус за последните 24 часа и още 24 смъртни случая, съобщи в. „Катимерини”, цитиран от БГНЕС.

Гръцките здравни власти обявиха в неделя 334 нови случая на коронавирус и още 24 смъртни случая през последните 24 часа. Броят на пациентите, които са интубирани в болници в цялата страна, е намалял до 288. Регистририрани са и 32 случая на британски вариант на Covid-19.

Броят на загиналите е достигнал 5646, а общият брой на случаите на заразяване от началото на пандемията е нараснал до 151,980.

Професорът по инфекциозни болести и член на здравната комисия към здравното министерство Чаралампос Гогос заяви пред Alpha TV в неделя, че всички случаи на мутации на коронавируса са от т.нар. „британски вариант”.

В петък Гърция удължи ограниченията за заключване за още една седмица, тъй като страната се готви да отвори отново средните училища на 1 февруари.

В същото време Управлението на гражданската авиация разшири ограниченията за пътуване за пътници с международен полет, вкл. за граждани извън ЕС до 8 февруари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!