Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокурист ще управлява дупнишката болница още две години

Мария Иванова-Жайгарова
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Назначената  през декември 2017 г. за прокуристът на общинската болница в Дупница  Мария  Иванова-Жайгарова, която през август м.г. подаде и оставка , да продължи да управлява болницата още две години - това е според докладна, която общинските съветници ще разгледат на предстоящото си заседание  тази седмица.

Заплата й  се вдига  от 1450 лв. на 3000 лв.

Общинската болница в Дупница е в безпрецедентна ситуация, след като за последните 5 години се провалиха 7-8 конкурса за нов медицински управител, а и назначените не оставаха задълго на поста.

Един от тях, Росен Тимчев, дори беше обвинен в злоупотреба със служебно положение и се стигна до съдебни дела.

Накрая Жайгърова беше назначена за прокурист, като при назначаването и тя  съвместявала  длъжността с още четири позиции - административен директор на болница „Св. Анна“, както и външен експерт в други три болници, две от тях извън София.

Жайгърова стабилизира финансово общинската болница в Дупница, като намали задълженията и под 1 мил. лева.

През август м.г. обаче подаде  оставка, като се мотивира с преумора. От общината я помолиха да продължи да управлява болницата - на добра воля.

Същевременно се провалиха два конкурса за нов управител, за да се стигне да предложението, което със сигурност ще стане и решение, Жайгърова да остане да управлява болницата още две години като прокурист, казаха общинари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!