Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кандидатстване за втори випуск на "Училища за пример"

Снимка: Заедно в час
Училищата от цялата страна вече могат да кандидатстват за втория випуск на програмата "Училища за пример" на Фондация "Заедно в час".  Програмата е двугодишна, като вече са преминали една част от ключовите теми в нея. Някои училища са предприели обучение на целия училищен екип с конкретни дейности и практики, докато в самото самото обучение са участвали само 4-5 души.

Обучението тази година обхваща 25 учебни заведения, като ключовите елементи са два - първият е насочен към училищните лидери - директора и посочени от тях учители, които имат влияние върху всички останали от училищния екип, а второто направление обхваща учителите във връзка с конкретни педагогически практики за поставяне на учениците в центъра на образователния процес, каза пред Радио София Кристина Николова, обучител и един от създателите на инициативата.

В новите условия програмата също е била провеждана изцяло онлайн, като са изведени и съответните добри практики в този период - работа по групи, решаване казуси, включване през различни онлайн платформи. Проведени са сесии с педагогическите екипи, насочени към приобщаването на всеки един ученик със залагане на цели и за отличниците, и за тези деца, които изпитват повече затруднения при усвояването на учебния материал.
Чуйте интервюто на Гергана Пейкова с Кристина Николова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени