Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След 35 години стаж в БНР Христофор Стоянов предава знания на студенти

Христофор Стоянов
Снимка: Филип Данчев

25 януари 1935 година е рожденият ден на Българското национално радио. На тази дата цар Борис III подписва указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост. През януари 2021 година програмите „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ отбелязват 50-годишен юбилей. Така че поводите за празнуване в радиото са много. Българското национално радио е институция с традиции, която предлага на слушателя качествено съдържание. 

Христофор Стоянов е работил 35 години като тонрежисьор в БНР, направление "Звукозаписна продукция". Той е преподавател по звукотехника в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" и в Нов български университет. 

"Най-много преподавам на студентите поп и джаз музика в Музикалната академия и то на всички - и певците, и инструменталистите, те са около 30 души".

Снимка: Личен архив

За да си изпълнява професионално задълженията, звукорежисьорът трябва да обича работата си, подчерта Стоянов. 

"Ако ти не обичаш и не искаш да създадеш добър запис, ако ти си нервен - нещата няма да се получат, няма да стане добър запис". 

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.