Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МОСВ: Утре има опасност от поройни наводнения във водосборите на някои реки

Снимка: Ани Петрова, БНР

В резултат на интензивни валежи комбинирани със снеготопене има опасност от възникване на поройни наводнения утре, в следобедните и вечерни часове, във водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда, Атеринска, Луда река и река Средецка.

Това сочи справката на Министерството на околната среда и водите за речните нива в страната.

Водните количества на реките в по-голямата част от Западнобеломорския басейн са около и над праговете за високи води, а в Дунавския басейн - около праговете за високи води.

Продължава изпускането на водни количества от два от значимите и комплексни язовири - "Студена" и "Боровица", посочват още от ведомството.

Язовир Студена се изпуска от 10 януари, а в момента той е пълен на 84,23 процента. Притокът в него и днес продължава да е по-голям от размера на дневния разход, загубите и изпуснатото количество.

Запълването на язовир "Боровица" е на 98,97 процента. При него дневният приток е по-малък от размера на дневния разход и изпуснатото количество.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.