Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен тестват 48% от учителите с бързи тестове за Covid-19

Снимка: БГНЕС

В Плевен тестват 48 процента от учителите с бързи тестове за коронавирус. РЗИ създаде гъвкава организация и учебният процес няма да бъде нарушен.

"Тестването е по желание и напълно безплатно, 48 процента в областта са се записали и 37 на сто от непедагогическите специалисти, тестването е по график до 3 февруари", посочи Албена Тотева, началник на Регионалното управление на образованието

Тя уточни, че има банка кадри, ако се наложи заместване:

"Създадена е организация, не е от сега. На страницата на Регионалното управление на образованието им публикуван линк. В този линк са заявили всички, които имат желание, включително и от една банка кадри, която се поддържа от няколко години с вход за достъп, всеки директор може да си въведе и необходимата информация за неговите специалисти, както и да потърси при нужда за заместване от тази банка кадри. Имаме заявени дори в Регионалното управление на образованието молби-заявления, включително и от студенти, така че има и за реакция при необходимост"

На въпрос дали се увеличи с малко процентът на желаещите да се ваксинират, г-жа Тотева отговори: "Около 20 са допълнително желаещи. Над 23% са, списъците са отворени".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени