Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанска тенисистка се оплака от условията в Мелбърн

Паула Бадоса
Снимка: БТА

Испанката Паула Бадоса, която се оказа първата с положителен тест за коронавирус преди Откритото първенство на Австралия по тенис, заяви, че условията, при които е настанена в Мелбърн, са най-лошите, с които се е сблъсквала.

23-годишната Бадоса, която е номер 67 в ранглистата на WТА, каза пред "Марка", че все още не е получи тенис оборудването, което е поискала преди пет дни, няма никакво място за трениране, хотелската и стая е без прозорци и няма право да напуска стаята си до 31 януари. Все още не е ясно с кой точно щам на коронавируса е заразена Бадоса, но ако се окаже, че е новият, тя ще трябва да остане под карантина до 5 февруари, а от Откритото първенство на Австралия започва на 8 февруари.

"Чувствам се изоставена. Нямам тренировъчната екипировка, която поисках преди пет дни. Не знам от кой вирус съм болна, нямам никаква информация от организаторите. За тренировки използвам единствено шишета с вода", каза испанката.

Тя заяви, че дели стая от 15 квадратни метра с треньора си Хавиер Марти и такива условия са напълно неприемливи за професионален спортист.

"Това е безспорно най-лошото преживяване, което съм имала в кариерата си на тенисистка. Условията са безобразни и не съм очаквала това. Първото нещо, което хората казват, когато си болен, е да отваряш прозорците на стаята си широко. В моята стая няма прозорци и трудно има и 15 квадратни метра. Загубих всякаква физическа подготовка. Ако напусна стаята на 31 януари, ще имам една седмица за тренировки. Ако остана тук до 5 февруари, ще бъде невъзможно да се подготвя за турнира", добави Бадоса.

Испанката участва на турнира в Абу Даби преди пристигането си в Мелбърн и даде положителна проба за коронавирус на седмия ден от престоя си в австралийския град. Заради засилените карантинни изисквания на властите в Австралия 72-ма играчи са подложени на сходни условия с тези на Бадоса при строга карантина, като нямат право да напускат стаите си. Останалите тенисисти могат да излизат от тях за пет часа на ден, за да тренират.

През миналата седмица световната номер 28 Юлия Путинцева от Казахстан се оплака, че трудно може да заспи в стаята си, тъй като в хотела има гризачи.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени