Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК стартира информационна кампания за Covid-19

| обновено на 26.01.21 в 12:53
Снимка: БЧК

Българският червен кръст стартира мащабна информационна кампания за Covid-19 под наслов „Направи го за тези, които обичаш“.

Целта е да насърчи спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини. 

Кампанията се провежда в периода от януари до март, а целта е, спазвайки противоепидемичните мерки, да предпазим близките си. 

Началото на кампанията беше дадено от председателя на БЧК академик Христо Григоров:

"Когато сме заедно, когато сме обединени, ръката, която подаваме на хората в нужда, е много силна и ги изправя и им връща надеждата".

На старта на кампанията, който беше даден онлайн, присъства и посланикът на САЩ в България Нейно превъзходителство Херо Мустафа, която изрази гордостта си от работата на медиците на първа линия.

"За нас е изключително важно, че сега работим заедно, защото само обединени ние ще можем да преодолеем и да победим тази пандемия, само докато си оказваме подкрепа един на друг, на приятели, на съседи, на цялата си общност, ще успеем да се справим с тази пандемия и заедно ще я победим".

Инициативата се реализира като част от програмата "Дейности" в отговор на Covid-19, по която на социално слаби групи вече са раздадени над 30 хиляди хигиенни пакета, съдържащи предпазни средства.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна