Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на заведения в Стара Загора се включват в протеста "Марш към свободата"

Снимка: БГНЕС

Собственици на заведения и ресторанти в Стара Загора също ще се включат в днешния национален протест „Марш към свободата“ , който ще се проведе пред Министерски съвет в 12 часа. Организатори на протеста са Българска асоциация на заведенията в България и Сдружения на заведенията в България. От бранша настояват за възможност да работят и за пълно изплащане на компенсациите от държавата.

Около 60 собственици на заведения и ресторанти от Стара Загора ще се включат в подкрепа на  Националния протест в София днес, това съобщи Иван Михалев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора и добави ,че голям процент от заведенията в Стара Загора са фалирали или са пред фалит , което означава , че положението в бранша е трагично, а много от хората работещи в този сектор, са потърсили препитания в други отрасли.

Вчера стана ясно ,че се удължава извънредната епидемична обстановка до 30 април, като премиерът Бойко Борисов изиска от здравния министър да проведе среща с представители на ресторантите, заведенията и нощните клубове и да се обсъдят възможните решения за бранша. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени