Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдийска смяна, разправия и червен картон белязаха дербито на Милано

Отборите на Интер и Милан направиха невероятно зрелище на "Джузепе Меаца" в четвъртфиналната фаза на турнира  за Купата на Италия по футбол.

Като победители срещата излязоха "нерадзурите" с резултат 2:1 и така ще играят в полуфиналите срещу победителя от двойката Ювентус - СПАЛ.

Златан Ибрахимович откри резултата за Милан в 31-ата минута. През втората част обаче символичните домакини наложиха тотална доминация и стигнаха до пълен обрат след голове на Ромелу Лукаку от дузпа в 71-ата минута и Кристиан Ериксен в седмата минута на добавеното време.

Този двубой между двата гранда на Милано ще бъде запомнен със събития извън спортно-техническата страна. В самия край на първата част се стигна до разправия между Лукаку и Ибрахимович, а главния рефер Паоло Валери се контузи в 75-ата минута и след кратко прекъсване беше заменен от четвъртия съдия Даниеле Кифи.


Още във втората минута Рафаел Леао пробва шут по земя отдалече, но не намери вратата. В 13-ата португалецът центрира по чудесен начин към Ибрахимович, но неговият удар с глава се оказа неточен. Пиоли извърши принудителна смяна още в 20-ата минута. Тогава Симон Кяер напусна терена контузен, което даде възможност на новото попълнение Фикайо Томори да дебютира за тима. В 24-ата Лукаку отправи опасен удар, който обаче беше избит с крак от Татарушану, а секунди по-късно нов изстрел на белгиеца беше блокиран от Романьоли. Последваха корнер и претенции на "нерадзурите" за игра с ръка на Мейте, но те не бяха уважени. В 27-ата Перишич нанесе слаб шут, който не затрудни противниковия страж.

В 31-ата символичните домакини не успяха да изчистят топката при изпълнение на фаул и така тя попадна в Ибрахимович, чийто шут по земя първо срещна страничната греда, а след това се оплете в мрежата на Самир Ханданович. Интер, които са един от бившите отбори на нападателя, са любимата му жертва с червено-черната фланелка - шведът има седем гола в осем мача срещу този съперник. В 37-ата Санчес пробва удар с глава, но защитник на гостите спря пътя на топката пред голлинията.

В самия край на първата част се стигна до голямата разправия между Златан и Лукаку, като двамата дори опряха чело в чело. Те получиха жълти картони и така белгиецът ще пропусне следващия мач на отбора си в турнира. Лукаку обаче не се успокои и продължи да буйства дори на прибиране в тунела, като едва беше удържан от хора от щаба на домакините. Междувременно, полувремето приключи с воле на Марсело Брозович, което профуча покрай вратата.


В 49-ата минута специалистът на статични положения Коларов стреля от фаул, но Татарушану изби в корнер. Той беше изпълнен късо и това доведе до опасен шут на Санчес, който обаче също беше отразен от румънския вратар. В 58-ата Ибрахимович фаулира Коларов, а съдията му показа втори жълт и съответно червен картон. Така той ще пропусне евентуалния полуфинал на турнира. В 69-ата минута Леао направи глупав опит за шпагат, с който фаулира Николо Барела в наказателното си поле. Реферът отначало си замълча, но след това получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията. След като го направи, той посочи бялата точка, а Лукаку беше точен за 1:1.


В 75-ата минута Валери получи мускулна контузия и така се наложи той да бъде заменен от четвъртия съдия Кифи. Така играта прекъсна за около пет минути, заради което добавеното време беше цели 10 минути. В 89-ата резервата Лаутаро осъществи опасен рейд, но Татарушану изби неговия изстрел. Секунди по-късно стражът направи поредната си блестяща изява, с която не позволи на Лукаку да се разпише за втори път в мача. Той обаче остана безпомощен в 97-ата минута, когато резервата Ериксен изпълни брилянтен пряк свободен удар и оформи крайното 2:1 в полза на Интер.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна