Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити записа 11-а поредна победа и се върна начело в Англия

Рахийм Стърлинг бележи петия гол за Манчестър Сити.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити разгроми с 5:0 Уест Бромич като гост в мач от 20-ия кръг на Висшата лига и излезе начело в класирането поне за 24 часа

"Гражданите" бяха категорично по-добрият отбор и можеха да спечелят дори и по-убедително. Илкай Гюндоган се разписа на два пъти в 6-ата и 30-ата минута, а освен него точни бяха и Жоао Кансело в 20-ата, Рияд Марез в 45-ата и Рахим Стърлинг в 57-ата минута.

Така избраниците на Гуардиола записаха 11-а поредна победа във всички турнири и се изкачиха на върха в класирането в Премиър лийг поне за една вечер, преди изиграването на днешния мач между Манчестър Юнайтед и Шефилд Юнайтед.

В друг двубой Арсенал надделя с 3:1 над Саутхемптън на "Сейнт Мери" и взе реванш за загубата от същия съперник преди няколко дни за Купата на Англия. Гол за домакините реализира Стюарт Армстронг още в 3-ата минута, но в 8-ата Никола Пепе изравни. В края на полувремето и Букайо Сака се разписа за Арсенал, а успехът на тима, воден от Микел Артета, подпечата Александре Лаказет в 72-ата минута.

В другите мачове от снощи: Кристъл Палас - Уест Хем 2:3, Нюкасъл - Лийдс 1:2. В класирането води Манчестър Сити с 41 точки, следван от Манчестър Юнайтед с 40, Лестър с 38 и Уест Хем с 35 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!