Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завръщане към духовните измерения

4
Снимка: rakursi.com

Галерия „Ракурси“ представя най-новите произведения на трима художници от по-младото поколение – Деян Янев, Калия Калъчева и Константин Костов, обединени от предизвикателствата на изолацията, пандемията, осъзнаването на новите ценности и крехкостта на света.

Изложбата се нарича „Рестарт“ и е част от един голям проект на галерия „Ракурси“ – „Изкуството като средство за преодоляване на стреса от глобалната криза“.

Проектът е насочен към привличане на младежката аудитория и среща с млади представители на изкуството и техните произведения и се подкрепя от Националния фонд култура.

Деян Янев представя голям цикъл рисунки, коментирайки с метафоричен език ситуациите и интересните, изпълнени често с хумор, неща около пандемията. показва и няколко маслени платна, с любопитни заглавия. калия Калъчева, независимо дали представя интериори или екстериори, създава нов вид нереален пейзаж, отразяващ особените моменти, в които живеем. Константин Костов показва серия живописни творби, представящи инструменти, необходими за справяне с кризата – като философски начин за самовглъбяване.

Ето как тримата автори – Деян Янев, Калия Калъчева и Константин Костов – представят нещата си в изложбата „Рестарт“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна