Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НАП: Над 2200 фирми получиха плащания за подкрепа с оборотен капитал

Снимка: Ани Петрова

 Над 2 200 фирми вече са получили плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал в размер на 22 милиона и 200 000 лв., съобщиха от Националната агенция за приходите. Тези дружества са преминали автоматизирана софтуерна проверка, която сочи пълно съответствие на посочените в заявленията данни с наличните в НАП.

До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през изминалата седмица, за които след автоматизирана проверка има пълно съответствие на данните, допълват от приходната агенция.

На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП, като при необходимост от тях ще бъдат поискани допълнителни уточнения чрез системата ИСУН по електронната им поща.

Над 8100 търговци кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал през Националната агенция за приходите до крайния срок.

Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лева.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.