Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Танчева: Нищо чудно всички да работят за още едни избори - заедно с президентските

Диалогът за изборите е изтеглен изцяло извън политическата тематика

Снимка: БГНЕС

"Всичко, което беше предложено от президента след проведените консултации, отпадна като възможност да бъде вкарано в Изборния кодекс или в друго законодателство. ГЕРБ постигнаха онова, за което се бореха от самото начало". Това каза пред БНР Весислава Танчева, политически ПР експерт и наблюдател. 

По думите ѝ управляващите са изхвърлили възможността за дистанционно гласуване и са направили така, че всички възможни дати до президентските избори да бъдат "изконтролирани с извънредно положение или по друг начин, който вероятно сега се опитват да измислят".

"Covid кризата се контролира статистически изцяло от управляващите, те контролират и скоростта, с която да бъде ваксинирана нацията. Напълно спокойно могат да си организират нова вълна на кризата през март, след това още една през октомври, не виждам никаква пречка пред това", коментира Танчева. 

Весислава Танчева посочи, че диалогът, свързан с изборите, е изтеглен изцяло извън политическата тематика.

"Много е вероятно на всички партии да им минава през ума възможността изборите през април да не са последните парламентарни през тази година. Нищо чудно всички да работят за още едни избори за НС заедно с президентските през октомври", коментира ПР експертката.

Интервюто на Диана Янкулова с Весислава Танчева в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени