Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин с победен гол в Румъния

Цветелин Чунчуков вкара третия си гол в първенството на Румъния
Снимка: архив

Гол на Цветелин Чунчуков осигури победата с 2:1 у дома за Академика Клинчени срещу Ботошани в среща от 19-ия кръг от футболното първенство на Румъния.
Българският нападател се разписа в 73-ата минута, оформяйки крайния резултат с третото си попадение през сезона. Чунчуков започна като титуляр и остана на терена през целия двубой.
В състава на домакините играха още двама българи. Асен Чандъров започна в стартовите 11, но беше заменен от Раул Русеску в 46-ата минута. Георги Пашов влезе като резерва в 71-ата минута, сменяйки Адриан Попа. Защитникът получи жълт картон девет минути преди изтичане на редовното време.
Българският нападател Мартин Тошев не беше в групата на Академика Клинчени.
Точен за домакините беше още Попа в 1:0 в 13-ата минута, а Махмуд Ал Авас се разписа в 28-ата минута за Ботошани, изравнявайки резултата.
Академика Клинчени заема петото място в класирането до момента с актив от 29 точки.

"Чувствам се отлично в Румъния. Хубаво е, че в Академика вече сме четирима българи и всеки от нас дава максимума от себе си за доброто представяне на тима. Не мога да коментирам къде ще продължи кариерата ми. Тук съм до лятото, а след това трябва да се завърна в Славия", каза пред "Хоризонт" Цветелин Чунчуков. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна