Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестна декларация срещу мидена ферма в Поморие

Снимка: Община Поморие

Общинският съвет в Поморие ще гласува протестна декларация срещу изграждането на мидена ферма на 900 метра от централния плаж в града. Съоръженията на Мидената ферма ще бъдат разположени от началото на Източния до края на Централния плаж.

Декларацията ще бъде изпратена до Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на околната среда и водите и Басейновата дирекция. Тя издава и разрешителните за осъществяването на дейността.

Председателят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов съобщи пред БНР, че от рибарското сдружение в града също са внесли протестна декларация. Адамов обясни:

„Чрез изграждането на тази ферма ще бъде възпрепятстван достъпът за риболов. Другото, което е много притеснително е, че тя е на 900 метра от плажната ивица и при едно лошо време неща като шамандурите и мрежите ще бъдат изхвърлени на Централния плаж“.

От Общинския съвет в Поморие ще предложат и законът да бъде променен и да дава право на общините да изразяват становище при подобни инвестиционни намерения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна