Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня за защита на личните данни

Снимка: Pixabay

На днешния ден, преди точно 40 години, Съветът на Европа приема специална конвенция за защита на личните данни. Затова и 28 януари се отбелязва като професионален празник. 

Комисията за защита на личните данни ще отбележи Деня за защита на личните данни с редица събития, чиято цел е да насърчи осведомеността на хората относно политиките за обработване на лични данни. 

Комисията ще организира традиционната приемна за администратори на лични данни и граждани от 11:00 до 12:30 часа. Заради епидемичните мерки посетителите ще бъдат в специално обособена приемна, откъдето ще имат видеоконферентна връзка с експерти от администрацията на Комисията, които ще отговарят на въпросите им.

Чрез сайта на институцията ще бъде предоставен дигитален Инструмент за самооценка на малки и средни предприятия за съответствието им с Общия регламент относно защитата на личните данни. 

Ще бъде обявено и началото на анкета, насочена към администраторите на лични данни от частния сектор, като целта е да се получи информация относно готовността им да ползват специфични трудови умения на лица в неравностойно положение. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени