Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на студенти и гимназисти в Гърция

Протест на студенти в Солун, 21 януари 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Студенти, преподаватели и ученици от гимназиите се обединиха в обща демонстрация днес въпреки забраната на полицията за събиране на повече от 100 души на обществени места. Недоволството избухна по повод внесен в парламента проектозакон.

Студентите, които са подкрепени и от основната опозиция в лицето на лявата СИРИЗА, настояват да се оттегли предложението за влизане на полицейски патрули в университетите. От опозицията заявиха, че „това не се е случвало от годините на военната хунта“.

Министърът на общественият ред Хрисохоидис заяви, че полицията ще следи да не се извършват хулигански прояви и разпространение на наркотични вещества в университетите.

Втори ден продължава стачката на работещите в търговския флот на пристанищата Пирея и Солун. Те искат да се отмени заповед на министъра на флота, която допуска кораби да влизат в пристанищата без разрешително за навигация, което според синдиката на пристанищните работници е голям риск за живота на работещите. В резултат на стачката десетки търговски кораби не могат да акостират в Пирея и Солун.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна