Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България приема Мондиала за младежи U21 между 22 септември и 3 октомври

Станаха ясни официалните дати на световните първенства при подрастващите, които ще се проведат тази година. Българските национални отбори, които ще вземат участие в Мондиал през 2021-а, са тези на младежите до 21 години и юношите до 19 години.


Волейболистите, водени от Найден Найденов, ще бъдат домакини на шампионата на планетата от 22 септември до 3 октомври, заедно с Италия. В двете страни ще се съберат 16-те най-добри отбора в света. В България ще се играят срещите до 1/4-финалната фаза. Разпределението на медалите между четирите най-добри тима ще стане на италианска земя в Сардиния.

Националният отбор на България за юноши до 19 години, начело на който е Мартин Стоев, пък ще участва на световното първенство в Иран от 24 август до 2 септември. "Лъвчетата" завършиха на 4-о място на Евро 2020 в Италия и с това подпечатаха билета си за Мондиала. За него се класираха първите шест от ЕвроВолей. От Стария континент, заедно с българските момчета на иранска земя ще бъдат още шампионите от Италия, сребърните медалисти от Чехия, бронзовите от Полша, 5-ия Германия и 6-ия Белгия. На световното първенство ще участват 20 тима.

Определени са и датите за световните първенства в женското направение, на които България няма да участва, - за девойки до 18 годинив Мексико от 20 до 27 септември, и за девойки до 20 години в Холандия и Белгия от 9 до 18 юли

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна