Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Петкова: Приоритетът ми е семейството, всичко друго е за мен дар

Любовта е онова, което ме движи, моля се да не ме напуска, сподели актрисата

Силвия Петкова
Снимка: Луиза Лазарова

"Приоритетът ми е семейството, а всичко, случващо се около него, е за мен дар", каза пред БНР актрисата Силвия Петкова, позната на публиката с много роли в киното и театъра. Тя е и глас от много аудиокниги.

"Правя ли нещо, цялата аз, цялото ми сърце и душа сме в това нещо", сподели актрисата и добави, че въпреки пандемията и ограничителните мерки, хората идват в театъра и изказа благодарност за тази подкрепа:

"Много съм вдъхновена от останалите в салоните хора и съм готова да правя още по-велики неща, често идеалистично казано, в името на хората, които обичат театъра".

Силвия Петкова разказа, че е била привлечена от актьорското изкуство заради хората, които са в него:

"Не съм подозирала никога, че ще трябва да се сблъсквам и да преодолявам чуждото его, но и да приемам. Във всяка професия е така. Няма как да сме обградени само от добри хора, с добри намерения. За себе си съм си намерила баланса и не намирам конкуренцията в професионалния ми път като нещо задължително. Любовта е онова, което ме движи, и се моля да не ме напуска".  

Не желая да познавам суетата, горда съм, когато съм свършила добрe работата си и съм била добрият човек, който се стремя да бъда, сподели още актрисата.

Интервюто на Снежана Иванова със Силвия Петкова в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна