Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев: Очаквайте промяна, която ще предизвика интерес в мотосредите

Вече близо два месеца световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи до 19 години Теодор Кабакчиев е в Испания. На Иберийския полуостров родения в Габрово пилот провежда по традиция подготовката си за новия сезон.  Талантливият ни състезател сподели, че в близките дни при него се очаква промяна, която ще предизвика интерес в мотосредите.


„Чувам, че мерките тук са строги. Аз съм се изолирал малко от обществото. Живея близо до гората и единственото, което правя е да тренирам. Слизам само до супермаркета, което е напълно разрешено. Гледам да страня от тази депресия и негативизъм около Covid-19“, сподели Теодор Кабакчиев .


„От края на ноември съм в Испания. Тук само аз съм българин. Тренирам с чужденци. Старя се да тренирам с хора, които са на моето ниво или са по-добри, за да мога да се развивам. Това не е тренировъчен лагер, защото всеки сам си намира компания и си урежда по какъв начин ще се състоят тренировките, с кого ще са. Не е организиран предварително и аз само да заявя участие. Малко по-сложно е, защото сам трябва да си структурираш времето. Изисква се доста самодисциплина. На мен ми помага факта, че съм сам и нямам никакви разсейващи фактори. Тук много ми допадат както трасетата, така и времето. В работата си сега налягам на издръжливостта и на техниката. Гледам всеки ден да се самоусъвършенствам и да бъда по-добър от вчера. Ще издам, че при мен ще има промяна, която ще предизвика интерес в мотосредите. Каква ще е тя, ще стане ясно след няколко дни“, допълни габровецът.


„Има относителна яснота по отношение на спортният календар. Шампионатът по Супер Ендуро, който нормално се провежда зимните месеци, очевидно няма да се състои, защото вече трябваше да е минал половината сезон. Има яснота за шампионата по екстремно ендуро. Той ще започне през април. Тази година ще участвам в целия шампионат, това са 7 кръга. Все още не знам дали ще карам в българското първенство. Може би, ако имам свободна дата и тогава в България има състезание, ще дойда да карам. Приоритет тази година за мен ще са кръговете от световния шампионат и международните стартове. Да се надяваме, че няма да има отменени или отложени състезания. Надявам се да се представя подобаващо“, завърши Теодор.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени