Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рейнджърс извади от състава защитника, който се сби с Александър Георгиев

Александър Георгиев
Снимка: БТА

Ню Йорк Рейнджърс няма да разчита повече на защитника Тони ДеАнджело, съобщи генералният мениджър на отбора от Националната хокейна лига Джеф Гортън.

Една от причините за това стана инцидента между ДеАнджело и вратаря с български корени Александър Георгиев в съблекалнята след съботната домакинска загуба с 4:5 след продължение от Питсбърг. Двамата се сбили след забележка от страна на защитника към Георгиев.

"На този етап не можем да кажем какво точно ще се случи с ДеАнджело. Той е изваден от състава и в момента търсим вариант да заиграе в друг отбор. Работим по въпроса. Смятаме, че това е най-правилното решение", коментира Гортън.

В Рейнджърс като цяло са недоволни от представянето на ДеАнджело през сезона, като на 14 януари той получи наказание за неспортсменско поведение при загубата с 0:4 от Ню Йорк Айлъндърс и трябваше да пропусне следващите два мача на тима.

Защитникът има само 1 асистенция в шест срещи през кампанията и е с коефициент на полезност "минус 6".

ДеАнджело беше заменен в състава от Антъни Битето, който дебютира с 14:51 игрови минути при успеха над Питсбърг с 3:1 тази нощ. Георгиев пък остана резерва на другия руски страж в отбора Игор Шестьоркин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна