Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ашли Барти се завърна с победа

Ашли Барти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста Ашли Барти стартира с победа на турнира по тенис от сериите WТА 500 "Яра Вали Класик" в Мелбърн.

Австралийската се нуждаеше от четири мачбола, за да елиминира Ана Богдан (Румъния) с 6;3, 6:3 за 78 минути в среща от втория кръг на надпреварата. Това беше първи мач за Барти от почти година. Тя за последно участва на турнира в Доха в края на февруари миналата година, след което не игра до края на сезона заради опасения, свързани с пандемията от коронавирус.

"Толкова се забавлявах днес.Много ми липсвахте", обърна се Барти към публиката в интервю на корта.

"Това е едно от любимите ми места в целия свят. Тенисът много ми липсваше. Борих се с решението на главата си от доста време, но здравето ми трябваше да бъде приоритет", добави тя.

Следващата съперничка на Барти ще бъде поставената под номер 16 Мари Боузкова (Чехия), която спечели срещу Алиона Болсова (Испания) с 6:3, 6:7(6), 6:2.

Напред в турнира продължава и шестата в схемата Гарбине Мугуруса (Испания), която постигна лесен успех над Алисон ван Уйтванк (Белгия) с 6:2, 6:0.

В най-интересния двубой от програмата номер 4 Петра Квитова (Чехия) елиминира бившата номер 1 в света Винъс Уилямс (САЩ) със 7:6(6), 7:5 за малко повече от два часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!