Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Управляващите не изпълниха нито един от приоритетите си в енергетиката

Таско Ерменков в пленарната зала.
Снимка: БГНЕС

Управляващите не са изпълнили нито един от приоритетите си в енергийния сектор, заявиха в декларация от БСП. Депутатът Таско Ерменков обвини ГЕРБ, че първият и най-важен приоритет - енергийната сигурност чрез собствен добив, е провален:

„Някой видя ли една страница анализ защо затваряме „Белене“? В кавички, разбира се, затваряме. Някой видя ли анализ на това какво се случва след десет години проучване в Черно море? Някой подготви ли стратегически документ за ролята на България в зелената сделка? Някой мисли ли за оцеляването на комплекса „Марица-изток“ и за превръщането му в зелена точка на картата на Европа без загуба на нито едно работно място? Това е това, което ни завеща ГЕРБ, нищо изпълнено от тяхната управленска програма!“.

Валентин Николов от ГЕРБ отговори, че това са лъжи и поиска председателят на парламента Цвета Караянчева да намери механизъм, по който да санкционира неистините, които се разпространяват от парламентарната трибуна:

„Трябва да се намери някакъв подход от гледна точка на тези неистини и хората, които ги казват, защото въпросът за предизборната кампания и навлизането ѝ в залата вече почват да нагнетяват тези неистини и почват да тежат, защото това дали сме изпълнили ГЕРБ предизборната си програма е въпрос, на който ще отговорят именно избирателите“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени