Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да чуем в "Слънчев джаз+" тази вечер

Педро Таляни, Людовик Бейер, плюс флейтата на Найсам Джалал

Найсам Джалал е с флейтата от 6-годишна
Снимка: facebook/naissamjalal

Първият февруарски "Слънчев джаз+" продължава миналогодишната тема за новите коронни жанрове с поредните, създадени в условия на локдаун албуми.
От сътворените в дома на Fred Hersch "Songs from Home" слушаме любимите от Стиви Уондър и "Бийтълс" "Wouldn't It Be Loverly" и  "When I'm Sixty Four".

Темата за стоенето у дома е развита и в едноименното парче от последния албум на френския акордеонист Людовик Бейер, който дава своя разработка на "Billie Jean".

Бандонеонът на Даниеле ди Бонавентура ни връща към адажиото на Албинони, а с пианото на Чано Домингес отиваме към още нови и предстоящи албуми: неговия "Razon de vivir", "Human" на Шай Маестро, "Road to the sun" на Пат Матини, както и "Sarabatana" и "Saracoteando" на Педро Таляни.

Финалните минути са с последната продукция на откритието ни от Невер Джаз фестивал 2019, майсторката на ней Найсам Джалал.
В нея тя дава възможни, мечтани и много истински авторски композиции, съчетание на крехкост и увереност в победата на доброто: "Un sourire au coeur", "Promenade au bord du reve" и "Un monde neuf".

Нощта е млада.

Предаването започва тази вечер в 11.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени