Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов Обществен съвет на Българското национално радио

Снимка: Ани Петрова

Българското национално радио има нов Обществен съвет. По предложение на генералния директор Андон Балтаков Управителният съвет на БНР утвърди нов Правилник за Обществения съвет и неговия състав.  

Членове на Обществения съвет на БНР са: Александрина Пендачанска, д-р Георги Текев, Еди Емирян, Красимира Величкова, Людмила Филипова, д-р Милен Врабевски, Петко Георгиев, Петко Дурмана, Светла Петрова, проф. Снежана Попова и Стефан Командарев. 

На първото заседание за председател на Обществения съвет на БНР беше избран д-р Милен Врабевски, а за заместник-председател Еди Емирян. 

Общественият съвет на БНР е колективен консултативен орган, който подпомага генералния директор и Управителния съвет при реализирането на обществените функции на медията. Съветът изразява позиции и становища и предприема инициативи, свързани с изпълнението на обществените функции на БНР, обсъжда и се произнася по съответствието на програмите и предаванията на радиото със законовите разпоредби, предлага творчески идеи за предавания, свързани с обществения характер на БНР и съдейства за утвърждаване авторитета на БНР като обществена медия. 

Общественият съвет присъжда годишните награди „Сирак Скитник“. Церемонията по връчването на наградите за 2020 година ще се състои на 12 февруари 2021 г. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна