Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Флоров: През 2021 целта ми е топ 3 и подиум във всяко състезание

Един от най- талантливите ни и перспективни пистови български пилоти Михаил Флоров от почти два месеца се подготвя в Испания. Преди дни Флоров премина през вторите тестове на пистата Херес.

„Тестовете минаха доста добре. Трябваше да изпробваме настройки, които до сега не сме имали възможност да изпробваме. Тествахме и меки гуми, които до сега  не сме използвали толкова много. Причината – меките гуми на Michelin се използват при по-студено време.  Успяхме да съберем не малко информация. Доволни сме от свършената работа. Мога да кажа, че първите тестове, които направихме през януари бяха по-добри. Сега при вторите, имахме леки проблеми с мотора. Разбрахме къде се крият тези проблеми. Те датират още от едно падане, което направих миналата година по време на последното състезание на пистата Херес. Сега, този проблем ще бъде изчистен следващите дни, когато отидем на Картагена. Там тестовете ще са другата седмица. За сега в програмата за подготовка предвиждаме още два теста. Единият, както казах ще е на Картагена другата седмица и веднага след това отивам на Валенсия“, сподели Флоров.


„Тази година отново ще карам в испанския RFME ESBK с Yamaha Stratos. Ще имам двама съотборници – Родриго и Педро. Педро ще кара 600-та, а Родриго – 300-ца. Тази година целта ми ще бъде топ 3 и искам във всяко едно състезание да съм на подиума. Чувството в Испания да си на почетната стълбичка е уникално. Тук състезателите не са случайни. Тази година аз ще карам в отворения клас и ще дам всичко от себе си във всяко едно състезание да съм на стълбичката. За мен присъствието ми в испанския шампионат е предизвикателство. Аз съм единственият българин, състезаващ се на писта в Испания и чувстото да се изправя срещу най-добрите състезатели в цяла Европа е уникално. Това, че всяка година аз продължавам да раста и да ставам все по-бърз, на мен ми носи щастие. Тук е мястото на благодаря на всички спонсори, които вярват в мен и ми помагат. През 2020 ние не спряхме да растем. Научих страшно много неща. За целият свят, това беше една доста гадна година, но не и за мен. Аз съм щастлив как се разви тя за мен . През 2021 година шампионатът в Испания ще включва седем кръга и плановете са да участвам във всеки един от тях. Ще има по две състезания, общо 14. Ще има едно състезание, което ще бъде в Португалия. Все още не се знае дали ще бъде на Ещорил или на Портимао. За България – знам, че в началото на април ще има състезание , точно преди началото на сезона, то ще бъде на Серес. Надявам се да мога да дойда“, каза още състезателят на  Yamaha Stratos Racing Team.


„Мечта на всеки един състезател на писта е да стане част от MOTOGP. В момента целта ми е да стана част от WorldSBK. Кога ще стане това – не знам. Всичко зависи от това дали ще намерим големи спонсори, дали някой отбор ще ме поиска. Има много неизвестни. Надявам се до две, три години все пак това да стане“, разказа още талантът и допълни:

„Мерките срещу Covid-19 в Испания са доста стриктни. Аз не ги усещам чак толкова, защото живея близо до пистата на която тренирам. Единственото, което се изисква от мен е да отида на тестове и до супермаркета да си напазарувам. В Испания  ако трябва да пътуваш и полицията те спре и ти нямаш основателна причина за това или те задържат или те  връщат от там откъдето си тръгнал. Това е причината от отбора да ми издадат специално писмо, което ми помага при пътуванията. Все още не са ни спирали полицаи“, заяви още Михаил Флоров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна