Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка срещу Серина е хитът на осминафиналите в Мелбърн

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратната шампионка от Откритото първенство на Австралия по Серина Уилямс и седмата поставена в схемата Арина Сабаленка ще се срещнат на осминафиналите на турнира от Големия шлем. Двете може би най-мощни физически тенисистки не са играли помежду си, съобщава сайтът на WTA.

Американката победи днес руската тийнейджърка Анастасия Потапова със 7:6(5), 6:2. Серина трябваше да спасява два сет пойнта в първия сет, но след това нямаше проблеми. 39-годишната Уилямс  завърши с 18 печеливши удари (9 аса) срещу цели 31 непредизвикани грешки (4 двойни).

Серина Уилямс

Преди това на „Род Лейвър Арина“ Сабаленка се справи лесно с американката Ан Ли с 6:3, 6:1 и има вече 18 победи в 19 двубоя от октомври миналата година.

Беларускинята наниза 7 аса и записа общо 28 уинъра при 17 непредизвикани грешки. Тя реализира четири пробива в мача и не допусна нито един.

„Тя (Серина) е велика тенисистка и винаги е голямо предизвикателство да играеш срещу такива играчи. Ще направя всичко да спечеля мача. Всички сме тук, за да побеждаваме“, коментира 22-годишната Арина.

В друг двубой от тази сутрин тайванката Сие Су-Вей продължава своя път. Тя надделя над друга ветеранка – Сара Ерани от Италия, с 6:4, 2:6, 7:5 след 2:45 часа игра.

Когато нещата отиваха към тайбрек в третия сет, Сие успя да пробие в 12-ия гейм и всичко приключи. Преди това, при Ерани сервираше за мача при 5:4, но не успя да се справи със задачата.

Японката Наоми Осака записа 18-а поредна победа, след като се наложи с 6:3, 6:2 срещу Онс Жабьор от Тунис.

Гарбине Мугуруса от Испания също беше категорична. Тя спечели с 6:1, 6:1 срещу казахстанката Зарина Дияс.

Гарбине Мугуруса даде само 2 гейма.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна